Bij de Gevelmeester bieden we verschillende oplossingen aan voor het isoleren van uw muren. Uw muren kunnen zowel in de spouw, aan de buitenkant als aan de binnenkant worden geïsoleerd. Afhankelijk van het type muur, de gewenste isolatiewaarde en het beschikbaar budget wordt voor iedere project nagegaan welke de beste manier is om een maximaal rendement te halen.

Naast de gebruikelijke gevelisolatie met geëxpandeerd polystyreen (eps) biedt De Gevelmeester ook natuurlijke alternatieven aan zoals houtvezelisolatie en kurkisolatie. Kurkplaten kunnen net als zoals houtvezelisolatie en eps verder afgewerkt worden met een sierpleister of spuitkurk. Zichtkurk vraagt dan weer geen verdere afwerking. Bij spouwmuren is het belangrijk om eerst de spouw op te vullen alvorens een isolatie aan te brengen aan de buitenzijde!

Zichtkurk

Door zijn waardevolle eigenschappen heeft kurk een groot toepassingsbereik als thermische en akoestische isolatie voor uw muur. Kurk verliest deze eigenschappen niet door veroudering, en is rot niet, hierdoor kan kurk toegepast worden in constructies met een verhoogd vochtrisico. Zichtkurk isoleert, beschermt en geeft de  warme uitstraling weer van kurk zonder bijkomende bescherming (afwerking). Zichtkurk is beschikbaar in vlakke platen of met golven en in diktes van 4 tot 30cm. Zichtkurk vergrijst met de jaren(natuurlijk proces).

Kurkisolatie

De geëxpandeerde kurkplaat is een proces van natuurlijke kurkkorrels die met stoom worden opgewarmd en opzwellen tot blokken geëxpandeerde kurk. De verlijming van de kurkplaten gebeurt door de harsen die in de kurk aanwezig zijn, er worden tijdens dit proces geen chemische lijmen toegevoegd. Een kurkplaat dient altijd afgewerkt te worden met een sierpleister of spuitkurk. Kurk is een 100% natuurlijk, herbruikbaar isolatiemateriaal.

Kurkplaten zijn vochtbestendig en beschikbaar in diktes van 4 tot 30cm.

Houtvezelisolatieplaten

Houtvezelisolatieplaten worden vervaardigd door middel van natuurlijke houtvezels die worden samengeperst tot bepleisterbare platen. De houtvezelisolatieplaten zijn uitermate geschikt voor houtskeletbouw en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Houtvezelisolatieplaten zijn zeer waterdampopen en beschikbaar met tand en groef verbinding tot 12cm.

Geëxpandeerd polystyreen (eps)

Wordt ook wel piepschuim of isomo genoemd. Eps is een budgetvriendelijk alternatief voor het isoleren van binnen en buitenmuren. Eps-platen worden altijd afgewerkt met een beschermlaag zoals een sierpleister of spuitkurk. Het voordeel van eps is dat het een hogere lambda waarde heeft dan kurk waardoor je minder dik moet isoleren om een hogere isolatiewaarde te halen.

EPS-platen zijn dampopen en beschikbaar in diktes van 2 tot 30cm.